Brandfilt, svart design

Brandfilten är ett bra komplement till pulversläckaren och då främst för att släcka mindre bränder som på spisen, sängen, möbler eller på kläder. Att kväva eld med en brandfilt är väldigt effektivt. Brandfilten bör hänga lätt åtkomlig så att den verkligen kommer till nytta när den behövs. Och om den ska placeras synligt kan den ju lika gärna vara snygg. Mått: 120x180 cm


Läs mer i butiken

Brandsläckare Pulver 12 kg

En 12 kg pulverbrandsläckare är ett rejält brandskydd som passar på kontor, fartyg och inom industrin. Brandsläckare har en släckeffekt på 55A 233B C som är den högsta släckeffekten på marknaden och väl anpassad för att släcka alla typer av större bränder som kan uppkomma. Housegards pulverbrandsläckare är kvalitetssäkrad och certifierad av DNV. Brandsläckare specifikation, Brandklass: ABC. Effektivitetsklass: 55A 233B C. Användningsområde: kontor, fartyg och industri. Certifiering: SS-EN3, CE, Wheelmark, DNV. Allmänt om pulversläckare Pulver är egentligen en samlingsbeteckning för en mängd olika salter med olika släckkapacitet. Även om kvalitén varierar är pulver det släckmedel som har bäst släckkapacitet per kg släckmedel. Detta är skälet till varför pulver i många fall är förstahandsvalet när man ska välja handbrandsläckare. Den stora nackdelen är att pulver smutsar ner. Pulvret är extremt finfördelat och tränger in i alla utrymmen. Man bör därför inte använda pulver i rum med känslig elektronisk utrustning eller annat som kan ta skada. Pulvret leder däremot inte ström vilket medför att man kan släcka bränder i elektriska apparater utan att riskera att skada sig. Som släckredskap i lägenhet, villa och fritidshus rekommenderas i första hand sexkilos pulversläckare. Pulversläckaren ska vara godkänd enligt SS EN 3-7 och helst med en hög effektivitetsklass, till exempel 43A 233B C eller högre.


Läs mer i butiken

Komplett heta arbetes-vagn

Komplett släckarkärra för heta arbeten, inklusive 2 st 6 kg pulverbrandsläckare, brandfilt och grov läderhandske. Robust konstruktion med kraftiga hjul.


Läs mer i butiken

Ögonskölj 200 ml

PH-neutral ögonsköljvätska som effektivt sköljer ögat vid behov. Neutraliser också snabbt mycket starka syror eller baser som utsatt ögat vid kemikaliestänk. Buffertkomponenten har en neutraliserande effekt som många andra ögonskölj baserade på enbart vatten och 0,9% NaCl saknar. Ett neutraliserande ögonskölj kan vara avgörande för att ögats hornhinna inte på kort tid skall få mycket allvarliga skador.


Läs mer i butiken

Påfyllnad till Akla plåsterautomat

Innehåller 100 st sårkuddar 20x25 mm och 10 m nonwoven-häfta 25 mm bred.


Läs mer i butiken

Skåp för 6-12kg brandsläckare

Robusta brandsläckarskåp som kan monteras inom- och utomhus samt tål aggressiva miljöer som hamnar, fordon, industri. + EC9W har 22st förstärkta fästpunkter i skåpets bakstomme vilket ger många alternativ när det skruvas upp på fordon eller vägg. + Stort inspektions fönste + Lucka med intergrerade hantag + Labyrint system mot inträngande vatten i skarv Teknisk specifikation: + Material: Formsprutad Polypropylen + Passar: 6-12Kg Pulver 6-9 liter skum + Ø Max 190mm


Läs mer i butiken

Hjärtstartare skylt

Visa var din hjärtstartare finns. Hjärtstartare-skylt i hårdplast.


Läs mer i butiken

Skylt brandsläckare, aluminium

HighLight självlysande säkerhetsskyltar fyller kraven för DIN 67510 standarden. Skyltarna är producerade i miljövänligt material och garanterat fri från gifter som fosfor, bly eller radioaktivt stoft.


Läs mer i butiken

Stor skylt brandsläckare, aluminium

HighLight självlysande säkerhetsskyltar fyller kraven för DIN 67510 standarden. Skyltarna är producerade i miljövänligt material och garanterat fri från gifter som fosfor, bly eller radioaktivt stoft.


Läs mer i butiken